Els joves músics de L'Artística Manisense formen part de les millors joves orquestres espanyoles i europees. La Gustav Mahler, la JONDE,  l'Orquestra de la Universitat de València o The World Orchestra són algunes de les formacions en les quals han obtingut plaça.

En els seus vora cinquanta anys d'història, nombrosos músics i músiques formades en L'Artística Manisense han obtingut plaça en importants orquestres professionals espanyoles i europees. En molts casos, abans d'obtenir aquestes places, els músics han passat per joves orquestres que proporcionen la formació i experiència musical suficient per a afrontar un futur musical professional. Entre els joves integrants de la Banda Simfònica comptem amb nombrosos músics i músiques formats a l'Escola que formen part ja d'importants orquestres simfòniques que de ben segur jugaran un paper clau en la seua formació.

El passat febrer, informaven en la nostra pàgina web com la fagotista Charo Martínez havia obtingut plaça en la Jove Orquestra Gustav Mahler. Però no és l'única integrant de L'Artística Manisense en tenir l'oportunitat de tocar amb aquesta important formació simfònica. El tuba Manuel Melchor ha obtingut recentment plaça com a reserva d'aquesta orquestra, considerada com una de les millors joves orquestres de l'àmbit internacional. A més, el jove tuba de L'Artística Manisense acaba d'obtindre plaça en la JONDE (Jove Orquestra Nacional d’Espanya), la jove orquestra de referència a Espanya, depenent del Ministeri de Cultura.

Per la seua banda, la flautista Ana María Madolell és flauta solista de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, una orquestra que proporciona formació d'alta qualitat als seus membres i que s'ha constituït ja en un referent per a la formació dels músics valencians. La jove flautista és també reserva de la JORVAL (Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana), igual que el trompa Germà Latorre. El jove trompa maniser és també reserva de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i és membre de The World Orchestra, una formació internacional l'objectiu de la qual és promoure la interculturalitat i la solidaritat a través de la música. 

Tot un planter de joves músics i músiques amb una gran projecció musical, que contribueixen amb el seu treball a millorar la qualitat artística i musical de L'Artística Manisense. Enhorabona a tots!