/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

El 1968 es va crear la Societat Musical L’Artística Manisense, gràcies a la iniciativa de músics provinents de les desaparegudes bandes La Paz i El Musical i a la il·lusió de joves aficionats a la música. La primera actuació va ser l'any 1970 i la banda encara no comptava amb uniforme de músic. Fou en 1971 quan va actuar amb el seu primer professor i director Enrique Forés Asensi, que va estar com a director de la Societat fins a 1973. El seu successor en el càrrec fou Rafael Martínez Castillo. Aquest director va perfeccionar els coneixements de la banda i va presentar a aquesta, per primera vegada, al Certamen organitzat per la Diputació Provincial de València en 1974. El mateix any va deixar la societat i li va succeir el mestre José Miguel Micó Castellano, qui va aconseguir consolidar la banda i la va situar entre les millors de la Comunitat Valenciana.

Any 1974

José Miguel Micó Castellano va estar al capdavant de la Banda Titular 23 anys, al llarg dels quals la banda va assolir un excel·lent nivell. A més de l'assistència a certàmens i nombrosos festivals per tota la Comunitat Valenciana, la banda va realitzar diverses gires per Europa, visitant països com França, Holanda i Alemanya. A més a més, actua en dues ocasions al Palau de la Música de València, en juny de 1993 i en juny de 1996. També ha realitza concerts a les províncies de Múrcia i Toledo. El desembre de 1997, durant el Concert de Nadal, es va acomiadar de la Societat el director José Miguel Micó. 

Auditori Germanies, any 1997

Al gener de 1998, Julio Martínez García pren la direcció de la banda. En abril d'aquell mateix any, Alexis Calvo López assumeix el paper de director fins a juliol de 2001. Durant l'estada d'Alexis Calvo, cal destacar un concert al Palau de la Música València, per encàrrec de Radio Nacional de España, a l'octubre de 1999, i un concert extraordinari al Teatre Principal de València a l'abril de 2000.

Teatre Principal de València, any 2000

A l'octubre del 2001, es fa càrrec de la societat musical el director José Alamá Gil, amb qui la banda realitza un concert a la localitat d'Alcalá de Henares (Madrid) l'abril de 2002. D'octubre a desembre de 2002 pren la batuta el director Ramón Ramírez Beneyto, i de gener a abril 2003, Juan Pablo Hellín Chaparro, amb el qual la banda actua de nou al Palau de la Música de València i el concert és emés per Radio Nacional de España.

El 2003, pren la direcció de la Banda Simfònica Pere Vicente Alamà, que assumirà el càrrec de director de la formació fins a març de 2015. Amb l'actual director, la banda torna a actuar al Palau de la Música de València en diverses ocasions. També, l'octubre de 2004 la nostra agrupació realitza un viatge a Portugal i actua a l'Auditori de Coïmbra. A més a més, sota la seua direcció, el desembre de 2005, la banda torna a participar en un certamen, després de nou anys de sequera, en aquest cas el Vila d’Altea, on obté el Primer Premi.

Palau de la Música de València, any 2003

El juliol 2009, la Banda Titular és convidada per l’organització del Certamen Internacional de Kerkrade a participar en la màxima categoria d'aquest concurs, la Secció de Concert. Baix la batuta del seu director titular, la banda obté una puntuació de 93,02 sobre 100, aconseguint una cinquena plaça i rebent comentaris elogiosos dels assitents i participants en el certamen.

Des d'abril de 2015 fins a setembre de 2016, la Banda Simfònica ha estat dirigida pel músic maniser Javier Guna.

Actualment, la nostra banda està formada per 120 músics aproximadament, el 30% dels quals ha obtingut plaça com a instrumentistes en importants orquestres simfòniques, bandes civils i militars, així com a professors de conservatoris per tota la geografia nacional. Alguns dels nostres joves músics pertanyen a la JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya), Orquestra de la Comunitat Valenciana (JORVAL) o Jove Orquestra d'Europa, entre altres. La Societat Musical compta amb Pablo Sánchez TorrellaJosé Miguel Micó Castellano com a Directors d'Honor, i amb Antonio Asunción Hernández com a President d'Honor, a més d'haver estat dirigida, en diverses ocasions, per un dels seus músics més internacionals, el director Joan Cerveró Beta.