/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

És llicenciat en Música. Va obtindre la titulació de Professor Superior de Música, en la especialitat de Trompeta, en el Conservatori Superior de Música “Rafael Orozco” de Còrdova. Com a complements de formació, cursa estudis de Piano, grau elemental, al Conservatori Profesional de Riba-Roja de Túria (València), estudis de Musicologia a la Universitat de La Rioja, estudis de Direcció de Cors, amb Na Pilar Vañó, al Conservatori Superior de Música de València, i ampliació d’estudis de Composició sota la tutela d’En Luís Blanes Arques.
Va obtindre el Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP), amb la qualificació de Notable, per la Universitat de Còrdova, així com també es troba en possessió del Certificat de Coneixements de Valencià, de Grau Mitjà.

Ha realitzat un gran nombre de cursos de formació, dels que podem destacar el Curs de Direcció d’Orquestra, impartit pel Mestre En Pablo Sánchez Torrella, en la ciutat de Silla (València), i el Curs d’Agrupacions de Cambra, Quintet de Vent Metall, impartit pel professor En Alfonso Faus Segarra, al Conservatori Professional de Música de Riba-Roja de Túria. A més, va participar com a Director Invitat en el Primer Curs de Direcció de Cors “Ciutat de Plasència” (Badajoz)

Pel que fa a la seua experiència com a director, ha dirigit la Banda Municipal d’Ahillones (Badajoz), la Banda de Fuente Obejuna (Còrdova), l’Orquestra de la Mancomunitat de Los Pedroches (Còrdova), l’Orquestra de l’Associació La Lírica de Silla (València), i la Coral Polifònica “Lope de Vega” de Fuente Obejuna (1998-2006). A més ha estat Director Fundador de dos agrupacions corals: en 1999, del Cor Polifònic d’Ahillones (Badajoz) i durant el curs 2006/07, del Cor de l’IES “López-Neyra” de Còrdova.

Com a docent, posseeix una intensa experiència com a Professor d’Enseyament Secundari, de la especialitat de música, que ha desenvolupat en centres com l’IES “Torreblanca” de Sevilla durant el curs 2003/2004, l’IES “Cárbula” d’Almodovar del Rio (Còrdova) durant el curs 2004/2005, l’IES “Vicente Aleixandre” de Barbate (Cadis) durant el curs 2005/2006, l’IES “López-Neyra” de Còrdova durant el curs 2006/2007, i a les Escoles Professionals Luís Amigó (EPLA), de Godella (València) des de 2007. Durant aquests períodes també va ser Cap de Departament de Música a l’IES “Cárbula” durant el curs 2004/2005, i a l’IES “Vicente Aleixandre” de Barbate (Cadis) durant el curs 2005/2006. A més, ha sigut Coordinador de la Universitat de Còrdova en els cursos de Música, durant les edicions IV, V i VI, integrats en el marc dels “Seminaris Forns Mellaria”, organitzats per la Universitat de Còrdova (Cursos d’Extensió Universitària).

Dins de la seua experiència docent com a instrumentista, des del curs 1997/1998 fins el curs 2002/2003 va ser Professor de Trompeta de l’Escola Municipal de Música de Fuente Obejuna. S’ha de destacar que durant aquest període de temps va asumir també les funcions de Director d’aquesta Escola Municipal. A més, ha col•laborat en el projecte i direcció de l’Escola Municipal de Música de la Comarca de Los Pedroches (Còrdova).
D’altra banda, la seua participació en l’àmbit artístic l’ha portat a ser Membre fundador de l’Associació Andalusa d’Escoles de Música i Dansa (AEMYD) i a col•laborar amb el Director del “Teatro del Arte” (Madrid), En Fernando Rojas, en la transcripció o orquestració de música per a Orquestra i Cor.

En els anys 2004 i 2006 ha realitzat la Composició i Direcció Musical de la banda sonora per a la representació de l’obra teatral de Lope de Vega “Fuenteovejuna”, en l’edició 2004, sota la direcció escènica d’En Javier Osorio i, en l’edició 2006, sota la direcció escènica d’En Emilio Goyanes. Així mateix, és l’autor de la música (Orquestra i Cor) i lletra de l’Himne del “I Centenario de las Hermanas de la Presentación de María”, entre altres peces de música coral polifònica religiosa i de música per a orquestra, catalogades en el “Registre de la Propietat Intel•lectual”.

Ha col•laborat en la revisió i edició de partitures per la publicació d’alguns llibres sobre els Convents de Frares Franciscans en el nord de la província de Còrdova, i com a músic instrumentista, especialitat Trompeta, ha col•laborat com a solista en la Banda del Centre Instructiu i Cultural Unió Musical de Benaguasil l’Orquestra del CICUM de Benaguasil, l’Orquestra del Conservatori Superior de Música “Rafael Orozco” de Còrdova (en la interpretació de concerts per a trompeta i orquestra), així com en l’enregistrament de Sarsueles per al segell RTVE.

Ha sigut guardonat amb el Primer Premi d'Àmbit Cultural de “El Corte Inglés”. Des de desembre del 2007 completa la seua labor de direcció coral en la Societat Musical de “l'Artística Manisense” de Manises, al capdavant del Cor Polifònic i del “Collegium Vocale” del que és el seu fundador.