En el curs 2013-2014 naix la Batucada com una nova agrupació de L'Artística Manisense, així com una nova activitat inclosa dins de l’escola per a satisfer les inquietuds del poble maniser i d’un nombrós grup de músics de la nostra societat. Aquesta activitat s’inicia impulsada pels músics de percussió Vicente Jesús Royo Calaforra, Daniel Jimenéz Sanjuán i Carlos Martínez Martínez i continua creixent en nombre de persones i qualitat musical i d’espectacle cada dia que passa.

Dins de l’estructura de la Batucada, la societat compta amb un grup de batucada amb el nom de Zumba-li Xe com a agrupació de referència en el projecte. A partir d’aquest grup s’han creat les activitat de classes per a adults i classes per a xiquets.

El grup de Batucada compta actualment amb un grup de vint músics professionals que omplin de ritme i energia els carrers pels que passen. Han actuat en diversos llocs per tota la nostra Comunitat i participat en nombrosos actes solidaris, així com en actes oficials per al nostre poble.

L’activitat de classes de batucada per a adults compta actualment amb un gran nombre d’integrants que aprenen els ritmes brasilers i afro que els nostres professors preparen. Es treballa el ritme, la tècnica i les bases del solfeig rítmic necessàries per a tocar percussió.

Les classes de batucada per a xiquets han format un grup anomenat Batukids que aporta un extra de coneixements rítmics als alumnes més menuts de la nostra escola. Mitjançant jocs, balls i ritmes llatins el nostres alumnes gaudeixen de l’expressió rítmica musical i complementen la seua formació musical d’una forma molt divertida i en una activitat grupal.