/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

Jesús Jareño González va començar els seus estudis de solfeig i saxo a la S. M. L'Artística Manisense de Manises. Va obtenir el Diploma Professional de Saxo, amb Premi d'Honor de Fi de Grau Mitjà, al Conservatori Professional de Música de Torrent. Va continuar la seua formació al Conservatori Superior de Música de València, on va obtenir el Títol Superior de Professor de Saxo amb Premi d'Honor de Fi de Carrera per unanimitat. El 2002 va rebre el Premi Euterpe que atorga la Generalitat Valenciana a joves músics de la Comunitat Valenciana. El 2004 va realitzar el Curs d'Aptitud Pedagògica (CAP) per la Universitat de València.

Entre 2004 i 2007 continua la seua formació al Conservatori Nacional de la Regió de Burdeus (França) amb Marie-Bernadette Charrier, on va obtenir el Diploma de Cicle d'Especialització en Saxo i Música de Cambra i va rebre la "Medalla d'Or de la Vila de Burdeus en Saxo i Música de Cambra Contemporània", amb la qualificació de "Menció Molt bé per Unanimitat i amb Felicitacions del Jurat".

Ha realitzat també diversos cursos i master class amb Javier de la Vega, Xelo Ginet, Marcus Weiss, Serge Bertocchi, Cuarteto Habanera, Claude Delangie o Henry Bok.

Com a intèrpret, ha col·laborat amb l'Orquestra de Navarra, la Companyia Nacional del Teatre de La Zarzuela i l'Orquestra del País Basc, amb la qual participa el 2008 en la gravació de l'òpera Gernika, del mestre Escudero.

Ha realitzat diversos concerts i recitals com a solista, així com de música de cambra, a ciutat com València, Madrid, Burdeus... I ha realitzat l'estrena d'obres de compositors com Juan Arroyo, José L. Campana o Claudio Jara.

Des de 2007, és membre fundador de l'Ensemble Contemporani Babel, dedicat a la creació i difusió de la música contemporània i organitzador dels Cursos de Música Babel.

Junt a l'acordionista Damien Paradisi forma el duo Fractualduet, amb el qual va realitzar una gira de concerts per diverses localitats franceses el 2008.

Amb totes dues formacions ha realitzat l'estrena d'obres de compositors com Juan Arroyo, Etienne Rolin, Claudio Jara o José L. Campana.

En l'àmbit de la pedagogia, ha sigut professor de saxo en diverses escoles de música a València i Burdeus. Actualment és professor i cap d'estudis de la Societat Musical L'Artística Manisense.