/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

El passat dissabte 5 de març va morir Antoni Asunción, exalcalde de Manises i President d'Honor de L'Artística Manisense.

Nascut a Manises el 1951, Antoni Asunción es va convertir en el primer alcalde democràtic de Manises el 1979. Com a primer edil i més tard, a partir de 1983, com a president de la Diputació de València, Asunción va donar sempre suport i impuls a L'Artística Manisense, potenciant les ajudes a les activitats musicals. Una persona “oberta, cordial i preocupada per la cultura”, en paraules de músics que van poder col·laborar amb ell durant aquells anys. Una etapa que va coincidir, baix la direcció de José Miguel Micó Castellano, amb la participació de la banda en diversos certàmens i l'organització de gires internacionals.

1603 Antoni Asuncion noticia

Arribada a Manises la matinada del 12 de juliol de 1984. La banda havia aconseguit el primer premi en la primera secció del Certamen Internacional de Bandes de la fira de juliol de València. Darrere de l'abanderat, Angel Coll, es poden veure al Mestre José Miguel Micó i a Antoni Asunción.

 

El 16 d’octubre de 1987, la Junta Directiva de L'Artística Manisense va voler reconèixer aquesta dedicació atorgant-li el títol de President d'Honor, en el mateix acord en que es nomenava Pablo Sánchez Torrella com a Director d’Honor, destacant de tots dos “la gran tasca que venen realitzant desinteressadament” a favor de L'Artistica Manisense. Antoni Asunción agraïa de la següent manera aquest titol en el Llibret de Nadal d'aquell any:

1603 Antoni Asuncion Saluda

 

L'Artística Manisense no pot sinó lamentar la mort d'Antoni Asunción i recordar l'important paper que ha jugat en l'impuls de la cultura i la música a Manises i en especial de la nostra societat musical.

 

1603 Antoni Asuncion Artistica Manisense 2

Luis Montesinos, cronista oficial de la Societat Musical, junt a Antoni Asuncion en un concert de L'Artistica Manisense de 2010 a l'Auditori Germanies de Manises.

 

Fotos: José María Montesinos i Nacho Lambíes