Pere Vicente Alamà es va acomiadar com a director de la Banda Simfònica en un emotiu concert on es va destacar la gran vàlua musical i personal del músic llirià.

El Concert de Primavera de 2015, celebrat el passat 29 de març a l’Auditori Germanies de Manises, va estar marcat per l'anunciat adéu de Pere Vicente Alamà com a director de la Banda Simfònica de L'Artística Manisense, agrupació de la qual ha estat al capdavant durant dotze anys.

Ja el cartell de l'entrada ja deixava entreveure que, per una vegada, la protagonista del concert no seria la música. “Ja formes part de la nostra història, eres gran i ens hem fet grans al teu costat. En nom de tots els que som a L'Artística Manisense, gràcies” es destacava sobre una imatge de l’actuació de la banda en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València el passat juliol. “A més de mestre, un amic. Has sabut traure'ns partit. Gràcies per confiar en nosaltres”, concloïa.

1503 DespedidaPere int7

Després d'una primera part en què la banda va interpretar el pasdoble Certamen llevantí de P. Marquina, El barberillo de Lavapiés de F. A. Barbieri i El tambor de granaderos de R. Chapí, la segona part va començar amb un discurs del músic Mariano Miquel Marticorena dedicat a Pere Vicente Alamà. En unes paraules que van deixar patent la relació tan estreta d'aquest músic amb el director, Mariano Miquel va destacar el seu paper com a “mestre” i com a “amic”.

Tant les clavàries de Santa Cecília, com l'alcalde de Manises, Francisco Izquierdo, i Ernest Chenoll, president de L’Artística Manisense, van dedicar paraules  en aquest sentit a Pere Vicente Alamà, destacant la participació de la banda en tres certàmens internacionals durant la seua etapa com a director.

1503 DespedidaPere int

Amb Samsó i Dalila, de C. Saint-Saëns, i Camí Reial, d'A. Reed, Pere Vicente Alamà posava punt i final a la seua etapa com a director de L'Artística Manisense. Visiblement emocionat, el músic va dedicar unes paraules a l'auditori: “No tinc la sensació de que açò siga una despedida”, va assegurar, “em sent molt vinculat a L'Artística Manisense”. Un missatge que en privat va repetir a l'hora d'acomiadar-se dels músics. “Ens veurem”, va ser la frase que va quedar en l'aire de totes les converses.  

Fotos: Amparo Zanón