El clarinet i requint solista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Cecilio Vilar, interpretarà el Concert núm. 2 per a clarinet i banda d'Óscar Navarro amb la Banda Simfònica de L'Artística Manisense el pròxim 14 d'abril baix la batuta de Bram Sniekers.

 

0419 CecilioVilar int

Cecilio Vilar va començar a estudiar música a L’Artística Manisense, quan tenia set anys, amb el seu mestre José Miguel Micó. Després estudià al Conservatori Superior de Música de València “Joaquín Rodrigo” amb el seu mestre Pepe Cervero, on va obtenir la “Menció d’honor” fi de carrera el 1995.

Al llarg de la seua carrera va rebre classes per a perfeccionar de professors com TierryWartelle (París), BertrandEgger (Gratz-Austria), ReinhardWiesser (Viena), José Vicente Herrera (València), Enrique Pérez (Madrid), FabrizioMeloni (Milán) o Josep Fuster (Barcelona).

Ha desenvolupat la seua activitat artística en diferents conjunts professionals com ara l'Orquestra de València, l'Orquestra Simfònica de Vallés, el Conjunt Instrumental de València, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l'Orquestra de Castella i Lleó i l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Des de 2005 és clarinet D’Addario i  solista a l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i des de 2008 és component i fundador de l'agrupació cambrística “Phi 1.6” formada per deu músics, tots ells professors de l'Orquestra de la Generalitat Valenciana Palau de les Arts “Reina Sofia” de València.

A més a més, des de 2013 és professor convidat a l'Orquestra Juvenil de la Generalitat Valenciana i toca regularment com a duet amb la pianista Maria Abad. Ha realitzat gires internacionals com a solista a Espanya, Alemanya, Itàlia i Xina a més de gravacions per a diverses discogràfiques com Naxos, Sony i Medici Arts.

El Concert de Primavera tindrà lloc el pròxim diumenge 14 d'abril a les 12:00 hores a l'Auditori Germanies de Manises.