/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

La Banda Juvenil de la Societat va nàixer amb la finalitat de formar els educands de cara a la seua incorporació a la Banda Titular.

Al llarg de la seua trajectòria, ha participat en nombrosos concerts al poble de Manises, entre els quals destaquen els realitzats en honor a Santa Cecília i els concerts didàctics per a escolars. Des de 1999 destaca la participació en els festivals de bandes juvenils Ciutat de Manises i en les trobades de bandes juvenils de L'Horta Sud, les quals es van celebrar a Manises el 2002.

També destaca la seua participació en festivals de bandes juvenils fora de Manises, a localitats com ara Benaguasil, Paterna, Muro d’Alcoi, Aldaia, Venta del Moro, Moixent, Alcàsser, Vallada o Rafelbunyol.´

A més, l'agost de 2003 realitza una gira per Portugal, on va actuar com a banda convidada al Monestir de Lorvao i al centre cultural de Chelo (Penacova), a la província de Coïmbra. En ambdós concerts, l'agrupació és fortament aplaudida pel públic portugués, que va reconéixer la qualitat de la interpretació de la nostra banda.

Juny 2007

La Banda Juvenil sempre ha estat dirigida per músics de la nostra societat: Mariano Miquel Marticorena i Xavier Ramon Cabo, entre altres. El 1999, es fa càrrec de la formació Joan Francesc Miquel Zanón actual director de la nostra Orquestra. Entre els anys 2010 i 2013, diversos professors de l'Escola, com són Guillem Sorribes Peña i José V. Miquel Marticorena han agafat la batuta de la formació. A més a més, la banda té l'honor d'haver estat dirigida per Joan Cerveró Beta.

1707 Juvenil-Artistica-Manisense-Palau

Març 2017

En 2013, el també professor i músic de la Societat Jesús Jareño González es fa càrrec de la formació i en l’actualitat és el responsable de la direcció de la Banda Juvenil.

En 2017, la Banda Juvenil es presenta per primera vegada en la història de la Societat a un certamen de bandes juvenils: el I Concurs de Bandes Juvenils de Moncada, on va obtenir el Primer Premi i la màxima puntuació de la categoria principal d’aquest certamen.