El passats 4 i 5 de juny, Cecilio Vilar, requint solista de l'Orquestra de Les Arts i membre de la nostra banda, va oferir una masterclass de clarinet gratuïta dirigida a l'alumnat de la nostra escola.

Al llarg de dos dies, dotze alumnes de l'Escola de Música de L'Artística van poder rebre classes individuals i col·lectives de la mà de Cecilio Vilar, a més de comptar amb una mostra de clarinets de la mà de l'Atelier Celia.

Les sessions van ser gratuïtes per a l'alumnat de l'escola, amb l'objectiu que puguen estar en contacte amb professionals de la música, especialment aquells formats a L'Artística Manisense, per a ampliar coneixements i tenir contacte directe amb músics i músiques en actiu. Des de l'Escola està previst durant els pròxims cursos anar ampliant esta activitat a altres instruments.

Cecilio Vilar

Cecilio Vilar va iniciar els seus estudis de clarinet en l'Escola de Música de L'Artística Manisense. Des de 2005, és requint solista en l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Palau de les Arts Reina Sofia de València. És artista Backun y Legere Reeds. Ha desenvolupat la seua activitat artística en diferents conjunts instrumentals com ara l'Orquestra de València, l'Orquestra Simfònica del Vallés, el Conjunt Instrumental de València, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l'Orquestra de Castella i Lleó i l'Orquestra Nacional d'Espanya. Des de 2013 és professor convidat en l'Orquestra Juvenil de la Generalitat Valenciana. Com a solista, ha realitzat gires a Espanya, França, Alemanya, Itàlia i Xina. Des de 2013, toca regularment com a du amb la pianista Maria Abad.