El pròxim 6 d'abril a les 19:00h a la sala Ernest Chenoll, L'Artística Manisense organitza un recital de piano amb la jove intèrpret de 17 anys Maria Linares.

MariaLinaresMaria Linares estudia al Conservatori Professional José Iturbi de València tutelada pel professor Juan Lago, cursant actualment 6è de Grau Professional en l'especialitat de piano. Paral·lelament rep classes magistrals de P. Badura-Skoda, E. Fischer, Lang Lang, C. Katsaris, J.M. Luisada i R. Yassa.

És distingida amb el Primer Premi Absolut en nombrosos concursos de piano com Joves Intèrprets Ruperto Chapí, Concurs Internacional Ciutat de Llíria, Ciutat de Xàtiva, Concurs de Piano Ciutat de Carlet, Marisa Montiel, Concurs Internacional Vila de Xàbia, Concurs Jacinto Guerrero, XIX i XXIV Concurs Mestre Serrano, Concurs Internacional Petits Grans Pianistes de Sigüenza i I, III i IV edició del Concurs Joves Valors Valencians entre d'altres.

Ofereix regularment actuacions i recitals complets, havent tocat en famosos festivals de piano com Chopin de Valldemossa, Campillos, Segòvia, VIPA, Oriola i Torre de Canyamel. Auditoris Josep Carreras, Manuel de Falla, Barcelona (nomenada ambaixadora per Espanya per Lang Lang International Music Foundation), Palau de la Música de València, Teatre Rossini Gioia del Colle a Itàlia, Theather am Ring Saarlouis a Alemanya i les prestigioses sales de les universitats de música de Leipzig, Manheimn i Manchester, Centre de musica Hindemith a Suïssa i Fundació Eutherpe a Lleó, MUVIM, IVAM, Centre Cultural Bancaixa, CC La Beneficència i Ateneu Mercantil de València són alguns dels escenaris.

Ha interpretat com a solista dels concerts per a Piano i Orquestra E. Grieg Op.16, F. Chopin Nº1 i ​​F. Liszt Nº1 a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València al costat de l'Orquestra Simfònica del Conservatori de Riba-Roja de Túria dirigida per Carmen Més Arocas ia l'Auditori Ciutat de Lleó al costat de la Jove Orquestra Lleonesa.

Activa també en música de cambra i guiada per la professora Belén Navarro, ha estat guardonada en el Concurs de Cambra Ximen d'Urrea i Vila de Betxí, actuant en festivals, auditoris i sales de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

Des de l'any 2016 és pianista de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

En l'actualitat rep el suport i mecenatge del filantrop lingüista i escriptor neozelandès Dr. Jack Richards i està becada per l'Acadèmia Internacional de Música de Liechtenstein en el seu programa Intensive weeks.

 

PROGRAMA

L.v. Beethoven Sonata Op. 81a nº 26, “Les Adieux”

‎I. Das Lebewohl

‎II. Abwesenheit 

‎III. Das Wiedersehen

F. Chopin Balada Op 47 nº 3 

-pausa-

S. Rachmaninov Sonata en Si bemol menor Op. 36 nº 2

I. Allegro agitato

II. Non allegro

III. Allegro molto

F. Liszt Rapsodia española S.254