/home/artistica1/public_html
Linux kendall.digitaldisseny.com 4.18.0-513.11.1.lve.el8.x86_64 #1 SMP Thu Jan 18 16:21:02 UTC 2024 x86_64

El passat 15 de juliol, la plaça Cor de Jesús va acollir el 44è Festival de Bandes Ciutat de Manises, que va reunir a les bandes de l'Agrupació Musical Santa Cecília de Sedaví i de L'Artística Manisense.

Baix la batuta de Marita Primo Rocher, l'agrupació sedavienca va interpretar el pasdoble Febrer de Juan Calatayud i les obres Cançons de mare de Rafael Talens i First suit for band d'Alfred Reed. La banda de L'Artística Manisense, per la seua part, va obrir la segona part amb el pasdoble Andrés Contrabandista d'Óscar Navarro. L'agrupació, dirigida per José Miguel Micó Castellano, va interpretar també Incantation and dance de John Barnes i una selecció de peces de l'òpera Turandot de Giacomo Puccini. 

Com al seu director d'honor, José Miguel Micó Castellano ha dirigit eventualment la banda de L'Artística Manisense durant aquest curs, després de la dimissió de l'últim director de l'agrupació. Durant el concert se li van dedicar unes paraules d'agraïment, una vegada que la societat ha iniciat el procés de selecció per a cobrir la vacant de direcció. José Miguel Micó va dirigir la banda de L'Artística Manisense entre 1974 i 1997, i des d'aleshores no ha deixat de col·laborar amb la societat musical. Durant els 23 anys que el director va estar al front de l'agrupació, la banda va realitzar diverses gires i va participar en diversos certàmens.

1707 Festival Bandes Mariano Mico

Entre els premis aconseguits en aquesta etapa destaca el Primer Premi i Menció d'Honor en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València en 1992 o el Primer Premi en el Certamen Vila d'Altea en 1996. El músic de la banda, Mariano Miquel Marticorena, va destacar el lligam d'aquest director amb L'Artística Manisense i l'impuls que va donar a la jove banda, creada només uns anys abans que Micó agafara la batuta.

Durant el Festival es va voler fer també un reconeixement al treball del cronista oficial de la Societat Musical L'Artística Manisense, Luis Montesinos, que durant tants anys ha registrat i difós l'activitat de la nostra societat musical. En la nostra pàgina web es poden llegir algunes de les seues cròniques més recents.

Fotos: Juan Carlos Mengual