L'Orquestra Simfònica de L'Artística Manisense, sota la batuta del mestre Joan F. Miquel Zanón, realitzà el passat dissabte 17 de juny a l'Auditori Germanies de Manises un concert molt especial: per primera vegada col·laboraren la degana agrupació musical local i l'Escola de Ball Ricardo Arteaga. El resultat, com no podia ser d’altra forma, emocionà a joves i majors.

La primera part del concert va estar protagonitzada només per l’orquestra simfònica. Miquel seleccionà per obrir el concert tot un clàssic romàntic: L'Arlesienne, de Georges Bizet. Tot i ser la primera vegada que l'orquestra interpretava aquesta obra, una fanfàrria coneguda per tothom, començà a animar el públic de cara a la segona part del concert.

Novament s'obrí el teló del Germanies i l'Orquestra deixà lloc físic perquè els ballarins i ballarines de l'Escola de Ball Ricardo Arteaga delectaren el públic. Parelles professionals, amateurs i infantils ballaren al ritme d'una fina i elegant tria de temes més que coneguts: boleros com Aquellos ojos verdes o Bésame mucho, el Vals núm. 2 de Xostakóvitx, tangos com Libertango o Por una cabeza i el rei dels pasdobles, Suspiros de España. La resposta del públic, unànime. Els aplaudiments i aclamacions confirmaren dos premisses: que aquest tipus de concert s'ha de repetir sovint, i que, més que una col·laboració, es tracta d’una fusió sense fissures entre dos dels més grans arts que existeixen.

Vicent Coll Navarro