Director de la Banda Simfònica

Bram-Sniekers-director-bandaBram Sniekers va començar els seus estudis musicals a Thorn (Holanda), on va créixer, i posteriorment va estudiar trompeta amb Theo Wolters i direcció d'orquestra amb Enrico Delamboye, Jan Stulen i Jan Cober al Conservatori Superior de Maastricht. Ha participat en classes magistrals  de direcció d'orquestra amb Pierre Kuijpers, Sir Neville Marriner i Vince Mendoza, i classes de trompeta amb Frits Damrow, Hakan Hardenberger, Bo Nilson i Allan Vizutti.

Va ser guanyador del 2n premi del Concurs de la Federació Nacional de Joves Talents Musicals a Holanda i en 2007 va ser finalista del Curs Internacional de Direcció d'Orquestra a Hilversum (Holanda), dirigint l'Orquestra Simfònica Metropole Orkest de la Ràdio Holandesa.

Des del seu trasllat a Espanya en juliol de 2007 fins a octubre de 2014 va ser director de la Banda Simfònica Banda de Lalín, amb la qual va gravar cinc treballs discogràfics col·laborant amb editorials internacionals com World Wind Music, Baton Music i Amstel Music.

Part de la seua extensa experiència inclou invitacions a dirigir l'Orquestra Simfònica de Veneçuela, la Reial Filharmònica de Galícia, l'Orquestra Filharmònica Medellín, l'Orquestra Simfònica EAFIT Medellín, Gran Canaria Wind Orchestra i el Cor de l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària, l'Orquestra Metropole de la Ràdio Holandesa, l'Orquestra Simfònica UNAB Bucaramanga de Colòmbia, la Banda Simfònica “Aulos” de Suïssa, la Banda Municipal de La Corunya i la Banda Municipal de Vitoria Gasteiz entre altres.

Ha dirigit solistes de la talla de Frits Damrow, trompetista solista de l'Orquestra Reial del Concertgebouw; Arno Piters, clarinetista de l'Orquestra Reial del Concertgebouw; Perry Hoogendijk,tubista solista de l'Orquestra Reial del Concertgebouw; René Pagen, trompista solista Residentie Orkest (La Haia); David Childs, solista internacional de bombardí; i David Kutz, tubista solista de la Nederlands Philharmonisch Orkest.

Des de juliol de 2018 és director titular de la Banda Simfònica de L'Artística Manisense.

 

Foto de Bram Sniekers: José María Montesinos